Hydratkalk til desinfektion af staldanlæg

Hos Kongerslev Kalk er vi eksperter i fremstilling af kalk til anvendelse i landbruget og industri. Vi leverer i bulk og bigbags til landbrug, primært i Midtjylland og Nordjylland – men vi har mulighed for levering i hele Danmark.

Hydratkalk er en type kalk, der hovedsageligt anvendes i animalsk landbrug, fx til desinfektion af staldanlæg hos hønse-, svine- og kvægbrug. Hydratkalk anvendes både som forebyggelse, og til nedkæmpning af sygdomsudbrud i en besætning, fx er det effektivt mod fugleinfluenza. Det bruges også hyppigt i industrien til rengøring, neutralisering, spildevandsrensning og i byggeindustrien.

Ved at benytte hydratkalk til desinfektion beskyttes dyrene mod sygdom og smittefare, da det er effektivt mod patogener som salmonella, forskellige typer virus og parasitter. Hydratkalk er en effektiv og billig metode til desinfektion.

Fremstilling og anvendelse af hydratkalk

Hydratkalk fremstilles af brændt kalk, der læskes med en kontrolleret vandmængde. Det læskede kalk danner hydratkalk, som er et tørt og fint pulver. Det er dette produkt, der leveres til brugeren.

Hydratkalk er stærkt basisk, og har en ætsende effekt. Det er dog et rent naturprodukt, fremstillet uden kemiske stoffer. Følg sikkerhedsanvisninger på sikkerhedsdatablad.

Når hydratkalk anvendes til fx desinfektion bliver pulveret først opløst i vand, hvorefter blandingen sprøjtes på gulve, vægge og lofter, som reducerer sygdomsudbrud og smittefare. Ved denne anvendelse skal det pulveriserede hydratkalk blandes med vand i forholdet 15 kg til 100 liter vand efter forskrevne instruktioner.

Kontakt os for information om levering af hydratkalk

I øjeblikket sælger vi hydratkalk pallevis og i bigbags. En palle består af 36 sække á 25 kg. Har du særlige behov eller ønsker i forhold til levering, bedes du kontakte os for yderligere informationer.

Vi besvarer naturligvis gerne de spørgsmål, du måtte have til vores priser og produkter. Vi sender dig også gerne et uforpligtende tilbud.

Du kan kontakte os på telefon 98 33 13 77 eller henvende dig via vores e-mail info@kongerslev-kalk.dk.​

Varenr.: 700200.

Hydratkalk fremstilles med udgangspunkt i brændt kalk. Det brændte kalk tilføres (læskes med) præcis den vandmængde, der gør, at der dannes hydratkalk, som et tørt og fint pulver.

Hvad anvender man hydratkalk til?

​Hydratkalk anvendes blandt andet til desinfektion af staldanlæg hos svin- og kvægbrugere. Opløst i vand sprøjtes blandingen på gulve, vægge og lofter, hvorved sygdomsudbrud og følgende smittefare reduceres kraftigt.

(Leveres i 25 kg sæk - 36 sk. pr. palle. Sælges kun pallevis.)

Indhold pr. enhed: 25 kg.

Ret henvendelse til Kongerslev Kalk

Udfyld formularen her på siden, og vi vil snarest vende tilbage på din henvendelse.