Jordbrugskalk

Jordbrugskalk er knust og harpet råkalk, som bruges til at stabilisere jordens PH-værdi, så planterne trives og høstudbyttet optimeres. Kongerslev Kalk har i flere generationer leveret jordbrugskalk til landmænd, industri og erhverv. Direkte fra vores kalkbrud leverer vi:

  • Jordbrugskalk 0-20 mm, varenr. 101
  • Jordbrugskalk 0-10 mm, varenr. 108

Fra vores kalkbrud sydøst for Aalborg supplerer vi især til landbrug i Nord- og Midtjylland. Fra vore lagre og samarbejdspartnere leverer vi kalk til hele Jylland samt Fyn. Vi leverer naturligvis også til resten af Danmark.

Vi tilbyder følgende faste blandinger af jordbrugskalk
Den billigste og bedste måde at tilføre magnesium til marken, er at blande i jordbrugskalk. Vi har et bredt sortiment af kalke, der er tilført magnesium:

  • 2,5 % magnesiumkalk, varenr. 102
  • ​5,0 % magnesiumkalk, varenr. 110
  • ​10,0 % magnesiumkalk (ren dolomitkalk), varenr. 103

Udover magnesiumkalk kan vi også levere blandinger, der tilgodeser den enkelte kundes specifikke behov. Kontakt os for at høre nærmere om denne mulighed.

Få det største udbytte af dine afgrøder

Kalkmangel bevirker dalende høstudbytte - helt op til 60% kan udbyttet nedsættes.

Jordbrugskalk er med til at stabilisere jordens surhedsgrad og neutralisere PH-værdien – sådan trives planterne bedst. Ved regelmæssigt at tilføre jordbrugskalk til dine marker, bliver jordens kalkindhold holdt indenfor det rette spænd, og du vil opnå det største høstudbytte. Dette måles i jordens reaktionstal, som anbefales at ligge mellem 5,8 og 7,0 - det giver den mest optimale udnyttelse af jordens næringsstoffer. Ligeledes stiger risikoen for plantesygdomme, når reaktionstallet ligger udenfor dette spænd.

Den jyske kalk har en højere reaktivitet end kalk fra fx Sjælland. En høj reaktivitet betyder, at det er let opløseligt i jorden sammenlignet med andre kalktyper – fx dolomitkalk, der ikke går lige så hurtigt i indgreb med jorden.

Ved kalkspred​ning anvendes GPS-koordinater fra jordprøverne, og jorden tildeles dermed præcis den rette mængde.

Med kalk fra Kongerslev er du sikret en høj reaktivitet og et højt høstudbytte!

Kontakt os og indhent et tilbud

Vi leverer jordbrugskalk i store leverancer – oftest i bulk, dvs. som hele vognlæs (enhed: ton). Derudover leverer vi også i bigbags – og har du særlige ønsker til levering, så kontakt os og lad os finde en løsning. Du kan fange os på telefon 98 33 13 77 eller skrive til vores e-mail info@kongerslev-kalk.dk.

Ret henvendelse til Kongerslev Kalk

Udfyld formularen her på siden, og vi vil snarest vende tilbage på din henvendelse.